donderdag 25 april 2013

Over één maand is het zover

Het is vandaag de juiste dag om een topic te openen over Noën en haar a.s. nestje van Boris want rondom 25 mei is Noën uitgerekend.

Even Noën voorstellen:

Zij is samen met broertjes Harley en Haggis op 10 oktober 2011 geboren in Bodegraven bij Dick en Edith Op de Woerd. Hun moeder Sophia was twee maanden eerder bij onze Zagato wezen logeren en van het een kwam het ander. Mede omdat wij deze nestjes helemaal zagen zitten, mochten deze kittens onze caterynaam als familienaam krijgen en ook deze keer, een generatie verder, doen we het nog een keer. Noën is namelijk van Joe-An Uylenburg en Sander Hendriks in Amsterdam. Net zoals Sophia en zusje Sarah staat ze tijdelijk op mijn naam.

 

We wisten dat het mogelijk was dat er blauwe kittens geboren konden worden maar met een wildkleurige vader had het voor de hand gelegen dat er ook wildkleurtjes geboren zouden worden. Extra leuk was het dus dat Noën als enige anderskleurige de show kon stelen.

Haar stamboom 


De twee zusjes Sarah en Sophia trots en gelukkig met hun gezamenlijke zevenling.

De onwetende vader Ch. Silfescian Zagato.

Het hele verhaal over het opgroeien van deze kittens staat negen-pagina's-dik in dit topic:

De kittens van de Bodegraafse prinsesjes

Eerdaags zal ik er weer wat recentere foto's bij zetten. Het meeste nieuws over het wel en wee van dit gezinnetje wordt nu uitgewisseld via de speciale Facebookpagina die de eigenaar van Noëns broertjes heeft opgezet.

Haar broertjes wonen samen in Den Haag

Noën was al met de combinatietest, o.a. twee soorten PRA en PKDef, van het VHL getest en ook haar oogjes, knietjes en bloed werden getest en goed bevonden en toen de tijd rijp was, mocht ze haar logeren bij Boris in Almere. De dierenarts heeft vast ook haar gebitje gecontroleerd ;-)Noën:

- als kitten;
- als schootkat;


Over haar aanhankelijkheid zegt deze foto voldoende.


 - als liefhebster van het veilige buitenleven;  - als gebruikster van het internet, je moet tenslotte wel je contacten onderhouden;En toen brak de grote dag aan; krols en wel uit logeren bij Boris. Vanuit onze principes op fokgebied stáán wij erop dat de dieren als huisdier leven. Dekkaters plegen te sproeien maar om te voorkomen dat je je huis uitstinkt, kan je de kater een soort luierbroekje laten dragen. Boris doet dit en Zagato deed dit (hij is nu een castraat). Stamboom Boris

Natuurlijk voldoet Boris, voluit Lord Avalalon Amor Borealis Bourbon of Ferox
aan onze andere criteria op fokgebied; hij heeft ook alle testen met goed gevolg doorstaan.
Actiefoto.

 De website van de cattery waar Boris woont: Ferox cattery


Lekker uitrollen na een dekking. Zo fijn dat Ester Kooyman van cattery Ferox deze foto's heeft gemaakt.


 En toen kwam het 'grote uitbroeden'. Gezien haar gedrag was al snel duidelijk dat zij zwanger was.
Zodra er weer meer nieuws of foto's zijn, maak ik weer een nieuw blog.
Mocht u interesse hebben in de kittens van Noën, neem dan voor meer informatie contact op met Joe-An en Sander: joetje.uylenburg@gmail.com of via 0206393143 en 0616888549.
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten